top of page

TOPOLOGIE←→TOPOGRAFIE

tussen lichaam en land
installation, 2023

Topologie←→Topografie, tussen lichaam en land bestaat uit levensgrote keramieken beelden van mijn eigen lichaam, gecombineerd met elementen uit de natuur, verzameld op het eiland van Brienenoord.

De inspiratie voor dit project is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de afgelopen twee jaar. Door een ernstige depressie heb ik ervaren hoe het is om niet in staat te zijn om te reageren op mijn omgeving en zelfs mijn eigen lichaam niet te voelen en te kunnen besturen. Ik bevroor als het ware en ik was niet in staat om mee te bewegen met de wereld om me heen.

Met mijn project heb ik de omgeving en dus de natuur ontvangen op mijn lichaam. Ik probeer als het ware een habitat creëren en de natuur uitnodigen om samen te werken met mij. Op sommige plekken smelt mijn lichaam samen met de omgeving, maar ik probeer ook contrasten te creëren met de omgeving om de vervreemding van het ervaren van mijn lichaam ten opzichte van de omgeving weer te geven. 

Het is een onderzoek naar hoe je lichaam je thuis kan zijn en hoe je je door middel van je lichaam kunt verbinden aan de natuur en meer algemeen aan anderen, aan je omgeving. Het is een onderzoek naar hoe ik ruimte geef en hoe ik samen vloei met de ruimte op het eiland van Brienenoord en in de algemene zin hoe wij als mens ruimte nemen en geven aan de ander en de natuur.

Mijn sculpturen zijn een bevriezing van de tijd, mijn lichaam, in een omgeving die verder bloeit: het Brienenoordeiland.

Bij deze installatie hoort een gedichten/ tekeningen bundel.

exposities met het werk:

A call for care, Buitenplaats Brienenoord, 2023

Topologie-Topografie: Bio
Topologie-Topografie: Portfolio
bottom of page