top of page
Untitled

TUMBLE LEAVE(S)

installation, public space, 2021

Wandelend door het maritiem district stond ik stil in straten waar mensen en bouwactiviteiten door bleven gaan. om mij heen danste bladeren die voortgestuwd worden door de wind.

Ik kwam erachter dat de bladeren stopte met vliegen en zich verzamelden op plekken waar ze niet meer verder konden, in hoeken van beton, palen waar touwen van boten aangebonden zitten en onder de wielen van fietsen.


De natuur is gepland in de stad, bomen staan recht in een rij en het circulatie process van het ecosysteem bestaat (bijna) niet. Het afval wat van de natuur afkomt wordt niet verteerd en weer opgenomen in de grond maar wordt weggehaald door de mens.


Met mijn project wilde ik aandacht geven aan dit onderdeel van de natuur. Het deel wat weggehaald wordt van stedelijke gebieden. Het weghalen van dingen die doodgaan en verteren. Ik wilde mensen opnieuw laten kijken en het mooie laten zien van de afstervende bladeren.


Daarnaast bevroor ik als het ware ook het seizoen door de herfst gebeurtenis, het loslaten van de bladeren, stil te zetten en terug te plaatsen in het gebied.


Het is een ronde vorm geworden, een vorm die kan rollen.

Tumble leaves: Bio
Tumble leaves: Pro Gallery
bottom of page